Esta bemutató oldal

Az ESTA GmbH egy több, mint 130 munkatársat foglalkoztató családi vállalkozás.

A bajorországi Sendenben található vállalat több, mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik termékei gyártásában és fejlesztésében. A cég leányvállalatai és képviseletei behálózzák a világot. A Kvant Kft.ESTA Hungária segítséget nyújt az Ön számára legmegfelelőbb elszívástechnikai rendszer kialakításához, maga mögött tudva az ESTA több évtizedes tapasztalatait is. Irányelveink: legújabb technológia, kiváló minőség, megbízható szolgáltatások, korrekt árak.

Amennyiben szeretne jobban is belemélyedni az ESTA múltjába, alább elolvashatja a cég teljes történetét.

Kezdetek

Kezdet: csupán 16 négyzetméteren.

Egy kicsi, és abszolút véletlen megjelent hirdetés volt az ESTA alapításának katalizátora: Az a gyártó cég amit Günter Kulitz vezetett, már nem kínálta azt a berendezést, ami ESTA elektromos porelszívóként volt ismert. Egy hibából adódóan azonban, a termék felkerült egy fúrófejeket forgalmazó cég prospektusának hátlapjára.

Hirtelen, a gép iránti kereslet olyan hatalmas lett, hogy nem volt más lehetőség, mint hogy engedjenek a piaci keresletnek. Kulitz Úr úgy döntött, hogy a berendezést gyártani kell. Megalapította a céget, hogy elszívástechnológiai gépeket gyártson műhelyek és gyárak részére.

Két generáció: Günter Kulitz és fia, dr. Peter Kulitz

Így, 1972-ben elindult az ESTA, egy csupán 16 négyzetméteres irodában, amit Kulitz Úr a saját házában alakított ki. A kezdetekben csupán néhány megmunkáló gépet vásároltak és sok munkafolyamatot szerveztek ki. 1977-ben a cég elköltözött egy sendeni iparterületre.
Itt már kihasználhatták a házon belül rendelkezésre álló szakértelmet és kialakíthattak egy ideális termelési környezetet az önálló gyártáshoz.
Az első berendezések népszerűsége megalapozta a cég hosszútávú sikerét, és mind a mai napig részei az ESTA termékkínálatának.
Továbbfejlesztett formában ugyan, de még mindig bizonyítják alkalmasságukat az ESTA 70 és 100 kis elszívók képében.

További növekedés és nemzetközi bővülés az 1980-as években.

Az 1980-as évekre az ESTA széles termékkört alakított ki, felhasználóbarát és magas hatékonyságú berendezésekkel.
Hegesztési füst szűrők, mobil és telepített porelszívók, elszívó karok és nagyüzemi elszívórendszerek biztosították a vállalat fejlődését.
Az évszázad vége szigorú törvényi előírásokat hozott az elszívórendszerek piacára. A gyártás és a tervezés igazodott az új irányelvekhez.
Ez a fordulat rendkívül fontos volt az ESTA-nak, hiszen már az 1980-as évektől a kisebb mobil-és sorozat gyártott elszívók mellett a cég lényegesen nagyobb, telepített elszívórendszereket gyártott és telepített külföldi cégek számára is. 1986-ban pedig az ESTA elkezdte a nemzetközi terjeszkedését az amerikai piac irányába.

További növekedés: Egy új generáció, az első tanúsítvány és a fejlődő cég

Dr. Peter Kulitz
Miután az alapító, Günter Kulitz elhunyt, fia, dr. Peter Kulitz átvette a vezetést 1997-ben. Ugyanebben az évben az ESTA első alkalommal kapta meg a DIN EN ISO 9001-es tanúsítványt.

Az új képző-és tanácsadó centrum 2005-ös megnyitása után mindössze két évvel megnyitotta kapuit az új értékesítési és összeszerelő központ.

A cég megújuló energiával működő épülete megkapta a 2007-es German Solar Díjat. Emellett 2008-ban megkapta a Német Acélszerkezeti Díjat is az egyedi építészeti megoldásaiért

2007-ben megalakult az ESTA Akadémia. Ez a belső képzési rendszer lehetőséget ad az egyes tanulmányi tartalmak egyedi, személyre szabott oktatására. A fejlődés részeként 2008-ban felépült a magasraktár. Ezzel párhuzamosan az ESTA már több, mint 30 országban képviselteti magát.

DUSTOMAT – A sikertörténet folytatódik

2010-ben az ESTA kiemelkedő sikerrel mutatta be az új generációs DUSTOMAT elszívó sorozatát. A mobil porelszívókat megjelenésükben és technológiailag továbbfejlesztették, így azonos energiahatékonyság mellett, jóval magasabb teljesítményre képesek, mint elődeik. Kiválóan alkalmasak különböző típusú porok és forgácsok elszívására.
Egy másik mérföldkő is hamarosan következett: a DUSTOMAT P széria is jóváhagyást kapott a legmagasabb kategóriába sorolható mérgességű gázok (“H” kategória) elszívására, és így hivatalosan is alkalmassá vált minden típusú mérgező gáz elszívására. Ezzel az ESTA azon kevés vállalatok közé tartozik, amely olyan, teljes körűen jóváhagyott mobil elszívórendszert is kínál, ami a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is megfelel.

Több díj a cég évfordulójára

2010-ben Neu-Ulm tartomány MAX Díjjal tüntette ki az ESTA-t, elismervén az oktatási tevékenységüket és kiváló gyakornoki programjukat.
Ugyanebben az évben, a German Professional Association For Trade and Goods Distribution (BGHW) megítélte az ESTA -nak a foglalkozás-és egészségügyi, valamint a munkabiztonsági tiszteletbeli díját.

2010 júniusában ünnepelte az ESTA a 40 éves fennállását. Ez alkalomból számos politikai, és gazdasági elismerést kapott a cég gazdasági és társadalmi tevékenységéért. Ezen túl, a nemzeti tanulmányi és kutatásügyi miniszter, Annette Schavan gratulált az ESTA -nak, elismerve a cég példamutató munkáját a fiatalok fejlesztésében. “A 20%-os képzési arány hihetetlen,”- emelte ki Schavan miniszterasszony – „a 10% körüli világátlaghoz viszonyítva”.

2012 őszén, az áttervezett MOBEX kompakt porelszívó bemutatkozott az EUROBLECH show-n, Hanoverben.
Mostantól a porelszívó beállítható por, szemcsék, vagy hegesztési-füst elszívására is.

A “Training Ace 2012”-es díj koronázta meg az évfordulót. Az ESTA vált a legjobb képzést nyújtó céggé az “Ipari, kereskedelmi, és szolgáltatások” kategóriákban.
Ezt az évenként megtartott versenyt a Német Fiatalok Üzleti és Szakmai társulata tartja.

A sikersztori folytatódik

Az ESTA német webshopján keresztül már 2013 óta lehetséges olyan kiegészítőket vásárolni, amelyek a tiszta levegővel és a tiszta munkakörülményekkel kapcsolatosak. Természetesen a Kvant Kft. -n keresztül is rendelhetők mindezek a kiegészítők.

Ugyanebben az évben az ESTA az energiahatékonyságot tette a géptervezés -és gyártásban központi feladatává és csatlakozott a VDMA (A Német Mérnöki Kamara) „Blue Competence” – fenntartható fejlődéssel kapcsolatos programjához.

Egy évvel később a családi vállalkozás csatlakozott a „Fair Cég” kezdeményezéshez.

Ezt a díjat a német Karriere magazin nyújtja azoknak a cégeknek, amik a Fair Cégekre vonatkozó szabályokat teljesítik. Vagyis: korrekt bánásmódot, és fizetést adnak a gyakornokaiknak.

Ugyanebben az évben, az ESTA bemutatta a DUSTOMAT széria új generációját.

A mobil porelszívók még tovább lettek fejlesztve design és technológiai oldalon is, emellett lényegesen nagyobb teljesítményt nyújtanak.

A DUSTOMAT 4 az ideális eszköz egy vagy több elszívó ponthoz, a szabadon szálló, száraz porok elszállításához.
A mobil porelszívók még tovább lettek fejlesztve design és technológiai oldalon is, emellett lényegesen nagyobb teljesítményt nyújtanak elődeiknél
, megőrizve azok magas energiahatékonyságukat.

Az új Filtower Plug and Play teremelszívási rendszerek, melyek kiegészítik a helyi elszívó rendszereket, 2015-ben lettek a piacra bevezetve.

Az új, nagyteljesítményű szűrőtornyok egyszerre három felhasználási területet is lefednek. A teremelszívás kiegészítőjeként használhatóak még hegesztési füstszűrőként, finompor vagy olajköd elszívására.

A szűrőtornyok ott alkalmazandóak, ahol a helyi elszívás nem elegendő, vagy nem praktikus, viszont az adott területen a határértékeknek meg kell felelni.

A 2015-ös, „The Best of German Mittelstand – The World Market Leaders” publikációban a kiadó Deutsche Standards által bemutatott 100, világszinten piacvezető német cég közé bekerült az ESTA is.

Vízió és küldetés

Az ESTA küldetése 3 pilléren nyugszik:

Piaci megjelenés
Az ESTA mérce a prémium elszívástechnológiában.

Társadalmi felelősségvállalás

Az ESTA társ a dolgozóinak és azok családjának, a vásárlóknak, valamint a beszállítóknak, és a közösségnek, mint egésznek.

Technológia
Az ESTA piacvezető a szakértelemben és páratlan a designban.

A cég víziója összehozza az innováció szellemét, a minőség  kutatását, a környezeti és társadalmi felelősségvállalás egészet egyetlen egészben.

A piaci megjelenés alapelvei

Az ESTA mérce a prémium elszívástechnológiában, emellett tömegtermelő hivatalos vásárlóknak, mint standard eszköz gyártó, valamint rendszer-és szakértelem szolgáltató. A folyamatos piacvizsgálat megalapozza az ESTA trendkövetését.

Az ESTA partnerként tekint a dolgozóira és azok családjaira, és a közösségre, mint egészre. Támogatjuk a munkatársainkat a tudásuk megszerzésében elmélyítésében, valamint képességeik fejlesztésében. A fiatal tehetségek és az alkalmazottak  intenzív támogatása mellett kiemelkedő munkateret is biztosítunk az ipar legjobb szakembereinek. A vállalati felelősségvállalásunk szándékos, és a tetteink ökológiailag irányítottak, a közjót szolgálják.

Technológiai alapelvek

Az ESTA piacvezető a szakértelemben és páratlan a designjában. Az ESTA vezetését kiemeli, a cél-orientált belső és külső hálózatépítése. Azzal, hogy nyereségesen a technológiára összpontosít ér el sikereket a piacon. Az ESTA technológia, szolgáltatás-orientált, és felmérésen, mérésen és tanácsadással teremt értéket partnerei számára.

Tanúsítványok

ISO 9001:2008 certificate – certified quality management system per DIN EN ISO 9001:2008

TÜV SÜD Management Service GmbH

Download Certificate as PDF

Manufacturing facility inspection certificate 2011 – Industrial vacuum cleaners and dust extractors

TÜV SÜD Product Service GmbH

Download Certificate as PDF

Training Plus certificate 2011 — volunteer inspectors at ESTA

IHK Ulm (Chamber of Commerce and Industry Ulm)

Download Certificate as PDF

Certificate for developing young talent 2008/2009 — outstanding commitment to training

Federal Labour Office

Download Certificate as PDF

25 years as a welding and cutting exhibitor

Messe Essen GmbH and Verband für Schweißen und verwandte Verfahren (German Welding Society)

Download Certificate as PDF

Díjak

„The Best of German Mittelstand” – Publication of the hundred best German companies

Wirtschaftsverlag Deutsche Standards (Business publisher German Standards)

Download Award as JPEG

„Ausbildungs-Ass 2012” („Education-Champion 2012”) – promotional award from the Young German Economy

The Economic Juniors Germany (WJD) and the Juniors of the Craft

Download Award as PDF

2010 award for prevention achievement in health and occupational safety

Trade association for sales and distribution of goods (BGHW)

Download Award as PDF

2009 award for work, safety, health — Cleanair extraction table

Steinbruchs-Berufsgenossenschaft (quarry trade association)

Download Award as PDF

2008 German Steel Construction Award — ESTA Sales and Assembly Centre

bauforumstahl e.V., Deutscher Stahlbau-Verband and Bundesministerium für Verkehr, Bau und Stadtentwicklung (Federal Ministry of Transport, Building and Urban Development)

Download Award as PDF

Thomas Wechs Prize 2008 – Architectural award for the ESTA Sales and Assembly Centre

BDA Kreisverband Schwaben (Association of German Architects)

Download Award as PDF

2007 German Solar Award — ESTA Sales and Assembly Centre

EUROSOLAR e.V., European association for renewable energy

Download Award as JPEG

Federal award for outstanding innovation for the industrial arts 1997 — EUROSOG industrial vacuum cleaner

Günter Rexrodt, Federal Finance Minister

Download Award as PDF

Federal award for outstanding innovation for the industrial arts 1995 — P 15 welding fume filter

Günter Rexrodt, Federal Finance Minister

Download Award as PDF