A plug&play szoba elszívás praktikus kiegészítője lehet a helyi elszívásnak.

Az előírások kimondják, hogy a veszélyes anyagokat el kell szívni a keletkezésük közvetlen helyéről. Azonban, a helyi elszívás sokszor nem elégséges vagy akár nem is lehetséges. Példának okáért az elhelyezése, majd újra elhelyezése egy elszívócsonknak egyszerre bonyolult és időt felemésztő folyamat, amikor nagyméretű munkadarabokkal dolgozunk, folyamatos munkaállomás cserékkel. Emellett, amennyiben egy hegesztőgép meghibásodik és nem a megfelelő helyre illeszti az elszívót, a füstrészecskék még mindig kijuthatnak a csarnokba. Ezután a munkatársak, akik nem viselnek  személyes védelmi eszközöket, belélegezhetik ezeket a veszélyes anyagokat, méghozzá szűrés nélkül.

Annak érdekében, hogy még jobban óvjuk az alkalmazottakat az ilyen helyzetektől, az ESTA kifejlesztette a decentralizált szoba és csarnok elszívási rendszert, a FILTOWER-t. Kiegészítésképpen alkalmazható a helyi elszívás mellett, és beleilleszkedik a Német Munkavédelmi Hatóság „réteges elszívás irányelvébe”.
Ez jelentős levegőminőség-javulást eredményez az adott légtérben, hozzátéve az egészségügyi határértékek betartásához, és a dolgozók egészségéhez.

A központi elszívással összehasonlítva, a plug&play szoba elszívóknak nincs szüksége levegővezetékekre. Teljesen összeszerelve és működésre készen érkeznek meg Önhöz, és nagyon gyorsan telepíthetőek  – Csupán az áramhálózatba, illetve a sűrített levegős csövekbe kell bekötni.
A szűrő tornyok könnyen és gyorsan áthelyezhetők, egy targonca vagy alsó emelésű daru segítségével. A csarnok mérete és a munkaállomások számának függvényében több FILTOWER rendszer is szükséges lehet, hogy egy összességében  jobb minőségű levegő legyen a teremben.
 
 

További információkért keresse Kollégánkat!